Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 Utan titel... förslag mottages tacksamt!

Jag kan inte hitta en bra titel... så lämna gärna förslag.




Dela (med) Dig

Upplevelselyckan bubblar
som sockerdricka
ända från tårna
upp genom hela mig
hotar att svämma över

Jag måste få dela det
med Dig

Slår kortnumret på mobilen
två signaler går fram
mitt hjärta gör en extra volt
jag hör det direkt i din röst

Hon är där
eller
du är hos henne

Sockerdrickan vänder
någonstans vid struphuvudet
stannar innanför bröstbenet
blir till en kaskad av nålar
skjuts ut i alla riktningar

Jag är rädd för henne
jag är rädd om dig
jag är rädd för mina känslor

Ursäktar jag störde
lägger snabbt på

Upplevelselyckan faller tungt
landar som en sten
någonstans mellan
blygdbenet och svanskotan
skaver långt där nere
som iskallt glas

Hjärtat slår orytmiskt
skadat av nålsticken
något rött och svart
pulserar bakom ögonen

Sen väntar jag på
att
du ska lämna henne




Fri vers av Annette Andersson
Läst 386 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-16 18:02



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Dela (med) dig kanske? Titel alltså
2009-02-03

  Elaine.S VIP
Det här var en stark och utlämnande text och mest
känns "Jag är rädd för henne
jag är rädd om dig
jag är rädd för mina känslor"

Svårt med titlar ibland , speciellt när
orden känns så påtagligt...jag tänker
att hans närhet är saknad så " i din närhet"
eller i "hans närhet"
2008-09-21

    Maria Malm
Bra beskrivning av känslorna som upplevs.
2008-09-17

  Yvonne
En dikt som berör starkt. Du använder ett ordrikt språk och lyckas få fram känslorna perfekt. "blir till kaskader av nålar som skjuts i alla riktningar" är en mycket målande beskrivning som jag är mycket imponerad av.

Men jag håller med om att det är svårt att hitta en titel. Det jag spontant kommer att tänka på för tankarna till Lena Philipsson -
"Det gör ont..."
2008-09-16

  Sofie Viktoria
Fy, kan känna igen mig i den här känslan du beskriver och du beskriver den bra.
Svårt med titel. Vill du vinkla vändningen eller känslan innan? Tänker typ, punkterad.
2008-09-16

    sunnanvind
Uj! Väl beskrivet...gör riktigt ont den här..

jag hör det direkt i din röst (förslag från Sunnan)
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson