Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta tillbaka ditt hjärta

Ditt hjärta skapades inte av detta material,
ty cement är något som stelnar.
Din själ lades inte ner i din kropp
vilsen och matt

ty rädsla är något vi samlar.

Dina ögon öppnades i dagsljus,
ty du själv valde att sluta dem i skymning.

Älskade son av jordens hetta,
vad har hon gjort med dig?

Hon lovade att älska,
ty det är en makt vi aldrig ägt.

Så bemästra dina tårdränkta vatten,
ty inga hav tyngs av oändlighet.

Hon klöste sina spår i ditt innersta,
likadant som sommaren sätter sig på ditt luktsinne.
Dina minnen av henne kommer att vitna,

ty en ny sommar knackar på vinterns dörr varje vår.




Fri vers av Jocelyn
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-17 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jocelyn
Jocelyn