Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det växer mer böcker i mina träd än det växer träd i mina böcker.

När jag var liten med
duggregnet springande
över taken hade jag
växtvärk om nätterna.


liksom,

it ain't me babe, när jag
vrider mig bak och
fram, sprängs i små
omöjliga bitar över
kaklen. packar väskor,
klappar katten.
kliver ut mot
septembernatten.
det vilade en
alldeles för intensiv
höst i dina tapeter
och jag har aldrig gillat
andrahandslägenheter,

birdiebird,

det är alldeles för lätt
att släppa taget då.
bara lämna fönster öppna
tre centimeter, lite till,
så att du kan höra fåglar
fly vinter genom dimma.
nollfemfyrtiosju.

växtvärk.



Glödlampor kastar
stjärnfall mot min
diskbänk. september
har begravt sig i
min säng bland
nyinköpta lakan,
stela som min
morfars händer.
det,
det var ju Du
som skulle ligga där.



När jag var liten med
duggregnet springande
över taken hade jag
växtvärk om nätterna.

I samma sekund och
sommar med john blund
som det det växte upp en
ek på fönsterblecket våningen
över mig som smakade
blyerts. blev fel.
aldrig riktigt hel.

det var ju du som skulle ligga där.



det var ju du du Du.




Fri vers av inmeddiginålsögatkamel
Läst 609 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-18 19:10



Bookmark and Share


  Mackan
SÅ VACKER

2017-01-22

  Johan Nilsson
du är den bästa poeten jag någonsin läst.
du tappar aldrig udden.
2008-12-04

    ej medlem längre
Oh herregud, du är så duktigggggggggggggggggg
jag fick så mycket inspiration av din text, gratulerar och bokmärker, du borde veta att det är sällan man läser sådana speciella och starka texter, du är otroligt begåvad, tack för den fina läsningen
tack!
2008-10-27

  DanSan
***********************

Grattis till stjärnan vännen !

***********************
2008-10-27

  LassO
ja just de, fast du skrev så mycket djupare än så, ruskigt bra...
2008-10-11

  LassO
tänkte först att du skulle spinna vidare, som jag gör, "de olästa böckernas hög blir större fast jag läser massor"
2008-10-11

  DanSan
*****************************

Åh så bra du skriver . . . Låter stort
ödesmättat men som en observation
från en totalt utomstående men med
så mycket längtan och kärlek . . .???

Denna text tycker jag (personligen) är
mycket bra, formuleringarna, tankarna
ligger på ett högt plan nästan som det
var skrivet av en ryss eller någon från
Sydamerika , , ,

alltså den tekniken de använder för att
skriva (det finns inga tidsbegränsningar)
jag tror att det kallas för Skatz . . .

*APPLÅDER och BOKMÄRKE*

*******************************
2008-09-19

  Neal
Bra skrivet;)
2008-09-18

  edvin medvind
jag tycker den tappar lite i mitten... gubben som läser metro och paulo coelho, jag får inte riktigt in det. Men annars är den väldigt bra, särskilt de första raderna.
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

inmeddiginålsögatkamel