Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ska vi ägna oss åt våra problem? Om vi vill förstå något verkar det logiskt att göra det.


Att förstå problem

Om ett villkor uppfylls
Är villkoret fyllt

Ett fyllt villkor
Som inte kan uppfyllas mer
Är ett fullt villkor

Ett fullt villkor kan inte uppfyllas mer än en gång
Men villkor är beständiga, så länge verkan inte har följt på orsaken

Och vi slösar bort vår tid med att
Inte förstå problemet
Försöka förstå problemet
Lösa problemet

Vi skulle lika gärna kunna
Inte
Försöka
Lösa

Problemet

Men då har vi inte förstått

Problemet:

"Vad är problemet?"
Måste vi ägna oss åt problem för att nå förståelse?

Om nej, så var detta inget problem, men vi har ju löst det. Om vi har löst det, har vi haft ett problem och nått förståelse för det. Vi kan aldrig svara nej på problemets fråga.

Om ja, varför ägnar du dig inte åt ditt problem just nu?




Prosa (Prosapoesi) av Seud P Myno
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-18 21:07



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
"Om ja, varför ägnar du dig inte åt ditt problem just nu?"En intressant fråga:) Filosofiska tankar:)
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Seud P Myno