Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till CSN, den ständiga inspirationskällan...


Ett Brev

Med en oförglömlig iver dränkte jag mitt hjärta inatt.
Allt skedde väldigt fort.
Snabba smygande steg nedför backen mot hamnen
och ett hårt grepp kring din handled.
Jag var kallsinnig och koncentrerar, du hade ingen
aning som tur var.
Livet försvann under ytan likt en nattfjäril vid morgonkvisten.
Lättnaden var total.
När jag sansat mig, tyngdes din feta kropp, som fortfarande
guppade i hamnkanten, ned av skrot som jag
och två stycken overallklädda män hittat. De förstod precis
vad jag gått igenom och sympatiserade så pass att de
hjärtligt hjälpte mig. För det första vill jag göra klart att
detta inte var min grundtanke när vi möttes, inte alls!
Från början var du till och med charmerande,
ett erbjudande få kunde motstå.
Du, en äldre herre med ett kontor i Strömsund och jag en
knappt myndig flicka som behövde pengar.
Kombinationen av oss två kunde inte bli bättre tyckte
vänskapskretsen.
-” Vi behöver alla en fet gubbe i Strömsund” sa de och
såg inget fel i vårt förhållande. Hade jag kunnat förutse
all problematik du skulle åstadkomma skulle jag aldrig
gett mig in i detta avtal och du skulle fortfarande vara
vid liv. Jag däremot hade kastat burgare på ‘donken
resten av mitt liv, så kanske borde jag vara tacksam.
Hur som helst är det för sent för eftertanke, nu ligger
vattnet lugnt över ytan.
CSN, du säger att jag inte sökt lån när jag har,
nu är jag upprörd.
Var vänlig och dö.

/ Med vänlig hälsning



/ CKA




Prosa (Prosapoesi) av Kajsa_Varg
Läst 334 gånger
Publicerad 2008-09-20 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kajsa_Varg
Kajsa_Varg