Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hösten är här.


höst


En längtans suck
djupa, tunga andetag och ett dunkelt sinne

Hösten har kommit över oss,
och allra mest mig.

En årstid som för med sig färger av renaste guld till djupaste röd.
Friska vindar som leker med de fallna löven och får dem att dansa som aldrig förr.

Men låt dig inte ryckas med och luras av de livfulla lövens dans
en dimma lägger sig som ett tunt lager överallt, osebar för blotta ögat
men igenkännlig för själen.

Känslan av en tung klump i bröstet
en vilja , en längtan att bara få komma iväg.

Mörkret sänker sig fortare nu på kvällarna.
Himlen har fått en gråblå ton, den ser nästan lite ledsen ut
de ser ut som om den vill men inte kan öppna sig
och låta sina tårar falla till marken.

Vi är lika, jag och himlen
jag vill också gråta men kan inte.

Det ligger något konstigt i luften runt omkring,
de får mig att tänka på ett citat jag en gång hört

"jag känner mig så ensam fastän jag har en massa människor omkring mig"



Hösten har kommit över oss.....










...och allra mest mig















Fri vers av ~maria~
Läst 621 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-21 18:38



Bookmark and Share


  Freeman
Jag sitter här med en stor klump i både magen och halsen efter att ha läst dina rader om hösten, och känslan du bär på inom dig...så vackert du skildrar den, så verkligt och äkta...tusen applåder är du värd! --<-<<@
2008-11-01

  J.E Larsson
Vilken levande text du målar upp, fint!
Känslan av att vilja så mycket men inte kan/vågar
finns hos alla människor. Ska man göra nåt nytt måste man prioritera bort annat - hur man mår ska prioriteras först!

Jättebra Maria!
2008-09-24

  frökenjulie
underbar underbar text!
2008-09-22

  * Ammi *
en bra text där jag verkligen kan känna igen mig
applåd
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

~maria~