Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen av förlorad kärlek


Baby Impossible


dagar fyllda av din frånvaro
cigaretter, whiskey, Cohen,
Sartre och tveksamheten
inför varje kommande andetag

konverterande ögonblick under
alkoholens bikt

Ave Maria!

dom byggde templen på allt för lutande grund
nu faller till och med drömmarna
när vinterstormarna rasar i ditt hjärta

människor i verbala rustningar
kastar pilar av ord mot din
nakna, oskyddade själ

jag vet allt för väl baby

minns du när vi pratade om stjärnorna
och diskuterade om det finns liv på andra planeter
ganska irrelevant när det inte fanns liv mellan oss
eller hur?

du kunde leva i det enkla,
det självklara
medan jag konspirerade
med döende ideal proklamerade av
poesins aristokrati
och jag
minns dina oceandjupa ögon
bakom dina eviga berg av
tvätt och minns du
när vi älskade i takt till
den gamla torktumlaren
där i förortsromantikens
innersta vrå

nu ligger dina kvarglömda örhängen
i en skål med växelpengar
och dina barns Mio min Mio film
ligger dammig i bokhyllan

och jag glömde mitt hjärta hos er




Fri vers av La Amistad
Läst 345 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-24 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

La Amistad
La Amistad