Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frågor till Baby


Baby, ibland undrar jag om gud är död

Baby
jag ber dig
ta mig ifrån mig själv
och för mig närmare mig själv
för det finns inte mycket tid kvar
att förlåta
och jag älskar ju dig

stjärnorna och planeterna står
i rätt läge och det är tid att förändra
det oföränderliga och snart
tar smärtans vokabulär slut
och vi behöver någon slags revolution

ta med dig en flaska whiskey
din nakna, underbara kropp och
ett paket Prince så dricker vi oss vackra
och sänder röksignaler till främmande civilisationer
sen älskar vi under de nakna himlakropparnas
avundsjuka sken

baby
lär mig att tro
för jag orkar inte
inandas gud
i pulverform längre
och kyrkorna
står i brand i natt
och på landborgen har de
rest de brinnande korsen

baby
ibland undrar jag om gud är död
och om hans son har glömt sådana som dig och mig

baby
svara mig
ska tiden ha denna unkna doft
och ska våra hjärtan aldrig få utnyttja sin
rättmätiga potential
och baby det är dags att sluta heliga allianser
under tvivlets brinnande himmlar

dom byggde torn
för att kunna nå upp till gud
och dom korsfäste sanningen
ovanför Golgatas blod
för att de tvivlade på sin egen härkomst

men baby

kan gud förlåta så kan väl
också du och jag
och jag älskar ju dig

baby
vad vill du med mig
vill du fängsla mig i mig själv
vill du skänka mig frihetens fördömda fängelse
eller vill du bygga broar mellan ditt huvud och mitt hjärta
eller vill du segla på brinnande skepp i mitt blod

baby jag behöver dig




Fri vers av La Amistad
Läst 361 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-24 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

La Amistad
La Amistad