Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frihetens lejon slutar aldrig kämpa


Till våldsam attack mot orättvisan

När frihetens lejon ryter till skallrar förtryckares tänder
i tidernas gryning föddes han i den djupaste djungeln
de utlämnades tappre riddare slåss under tiden ser maktgalna nervöst på
i tidernas gryning viskade vindarna evig kunskap i öron dolda av guldman
när ett dödsstraff verkställs i USA morrar frihetens lejon dovt
frihetens lejons ögon lyser upp vägen för de hemlösa i mörkret
i afrika försvarar lejonet de fattigas rättigheter till trygghet
säg vill du fälla dina tunga tårar
du av sorg tagen i gyllene lejonman?
I Kina vanhedras mänskliga rättigheter
ända tills lejonets morrhår darrar av ilska
men när barn tvingas arbeta visar lejonet hotfullt vassa tänder
tvingas barn även ut i krig går lejonet till våldsam attack mot orättvisan
slaget för de hopplösa är ännu inte förlorat
för när frihetens lejon ryter till skallrar förtryckares tänder







Fri vers av Skrivarn
Läst 1404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-25 03:53



Bookmark and Share


  Thurizas
frihetens lejon borde finnas på varje ort och gata i varje land!

Riktigt bra text med vråååål!!!!!!
2008-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn