Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

Ack jag ville vara
ett moln i molnens skara
på timlig färd
över slumrande värld
segla genom natten
över Jordiska vatten
mot rofylldhet
icke människor vet

i det dunkla fjärran
långt bortom tiden
ville jag finna
nåden och friden

vid himmelens rand
sakta förblekna
bli ett uns bli ett grand
en droppe
på misskundens strand








































































































Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 497 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-09-25 10:04



Bookmark and Share


    JeSö
Fantastiskt! Återigen! =)
2009-05-08

  Carola Zettergren
UNDERBART BRA!!!
2008-10-01

  Yvonne
Mjuk, följsam, svepande gungar denna dikt min själ till ro.
2008-09-30

  papessa
den här berörde en längtan
2008-09-30

  tingeling
Når mig djupt. Bra Bodil!
2008-09-28

    Maria Malm
En längtan efter rofylldhet så stor, så stor..
2008-09-28

  Lilla My* VIP
En dikt som ger ro i sinnet...*läser igen**...vackra rader Bodil!!
2008-09-26

  Erik L
Mycket bra skrivet! Mer konstruktiv blir jag inte just nu. Jag lyfter på hatten och applåderar.
2008-09-26

    wildrosen
så vackert.....applåd
2008-09-26

  Lena Krantz VIP
En helt underbar dikt...jag svävar jag...mot randen därborta!

Riktigt vad jag är vet jag inte, inte ens om jag är levande eller död, men det spelar ingen roll....ingen roll alls!
2008-09-25

  Ilona _L
Mmmmm... vilken härlig känsla du förmedlar...
2008-09-25

  desperado
Underbart vackert! Du är så bra på att använda ord som hos andra skulle verka tunga och gammalmodiga så att de passar in och får sin rätta betydelse. Applåder!
2008-09-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart vacker
eller som en annan poet sa
Överbart :-)
2008-09-25

  Maria Zena Viklund
det är så vackert så man bara dånar!

"bli ett uns bli ett grand
en droppe
på misskundens strand"

bokmärke!
2008-09-25

  aol
så underbart härligt jag tar molnhästen bakom dej och svävar med ja alla poeter följer dej
2008-09-25

  devilsangel
Underbart min vän, kan bara sucka...vackert som bara du kan
2008-09-25

  Kristina Wallbing
Så ljuvligt skriven! Njutfullt att läsa och en fantastisk rytm och ordval, som vanligt hos dig Bodil! Jag slog dock upp ordet misskund och fann att det betyder barmhärtighet. Tack för det!
2008-09-25

  friheten
Vacker skriven!
2008-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg