Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma, varför ska du vara så jävla odräglig?

Mamma varför ska du vara så jävla odräglig,
varför ska du dricka och spy?

Varför måste du göra det så svårt för mig att älska dig!
Jag orkar inte med dig när du knaprar piller och blandar med öl.
Det är svårt att bo med dig. Hemmet blir en katastrof så fort du varit hemma.

Telefonräkningen lika hög som du är på alkohol.
Det luktar bakfylla varje dag, cigarettrök som sätter tänderna i mitt hår.

Jag vill inte bo med dig.
Jag vill inte röra i något som inte är mitt.
Jag vill inte städa efter dig; jag vill inte betala våra räkningar.

Du ska vara den vuxne, inte jag, INTE JAG!

Du tvingade mig att växa upp,
ändå får jag inte flytta hemifrån.




Övriga genrer av Willma
Läst 447 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-28 20:12



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Jag blir så starkt berörd när jag läser detta man ska inte behöva ha det som du beskriver det gör ont i mig när jag läser detta

För mig är detta ett medberoende som du har till din mamma

jag har själv svårt med min mamma relation pga av medberoendet och min barndom jag var tvungen att genomlida med en dysfunktionell familj

Jag har nu börjat gå på alanon och det har gett mig mycket stöd och mera förståelse jag är då vuxet barn till föräldrar som är alkolister

Varm kram Anna-Karin
2008-10-23

    Vilhelm Kvist
gripande, gripande, gripande
om det är som det verkar en dikt inspirerad av verkligheten
kan du åtminstone vara stolt att du klarar av allt din mor borde göra samtidigt som du lever i ett mörker....
2008-09-28

  neleh
bra skrivet, känslan av omvända roller, när barn tvingas vara vuxna..
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Willma