Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur var det nu.. Det där med livet?

När jag levde sorglöst..
Känslokallt..
Innehållslöst..
Kanske till och med...
Meningslöst..

minns det som om jag mådde bra.
Bristen på känslor var vad det var..

Inget annat än ett försvar.
Mitt vapen och min sköld...

Det höll mig sällskap och gav mig tröst.
Ångest och panik fladdrade som en osalig ande i mitt bröst

Levde som om jag skulle dö
Imorgon..

Om man skrattar riktigt högt..
Rusar riktigt fort..
Och blundar tillräckligt hårt.

Kan man kanske skjuta upp verkligheten
Ett tag..

Men den dagen kommer..
Då du tappar fart..
Snubblar..
Är tvingad att se..
Då skrattet blir till gråt..
Över skrubbade knän

Då du skriker så högt det går..

Det är först då man förstår..

Du kan inte skjuta upp imorgon..
Till igår..

Du kan inte läka ärrade sår..

Men du kan fortsätta leva..
Vara tacksam för det som blir..
Lägga ifrån dig det som var..

Blicka framåt..
Vara lycklig för det du får..

Du kan inte ändra på vart du var..
Bara på vart du ska..





Fri vers av systra
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-30 12:36



Bookmark and Share


  yta
ja!!!! Precis så är det. Mitt i prick så väldigt klokt skrivet.
2010-11-14

  Glensan
Underbart förmedlat kändes
som en klump i bröstet i början
som lättade med stor framtidstro

Gillas starkt
2009-06-14

  Patrik Andersson
Helt underbar! En text i min smak, full av tilltro toll framtiden och att den blir vad man låter den bli.....
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

systra
systra