Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästare - också vi ville.....






Mästare

också vi

2000-talets Marior,
Martor och Magdalenor

ville sitta vid dina fötter
tvätta dem och smörja
med kärlekens balsam
höra visdomen flöda
från din mun

men 2000-talets Maria
är alltid på språng
och Marta springer
mellan hemma- dagis- jobbet- dagis hem
lagar mat
städar badrummet
medan hon borstar tänderna

och Magdalena
är en ung arg politiker
som kryssar mellan barnvakter
och timvikariat
och alla sina roller

kvinna
mor
älskarinna
städerska

och familjens försörjare

kan bara drömma
om stilla stunders
hängivenhet
och visdomsflöde


































Fri vers av Michaela Dutius
Läst 408 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-09-30 19:25



Bookmark and Share


    Maria Malm
Tänkvärda rader..tiderna förändras, men vi har fortfarande våra behov.
2008-10-02

  jardan
Ditt visdomsflöde tycks dock oändligt, tycker om paralellerna som uppdagas.
2008-10-01

    ej medlem längre
det är nog helt ok att drömma. Det är också en slags tvätt tänker jag. Varje tid har sitt byk.
2008-10-01

  Johan Bergstjärna
Om en kvinna skulle tvätta mina fötter och smörja dom med balsam..... då skulle jag nog bara vara tyst & njuta! ahhh!!
men sen kunde vi prata både hon & jag : )
Angelägen dikt, bra skriven (som vanligt.)
2008-09-30

  Yvonne
En träffsäker dikt som går hem. Tiderna förändras och vi med dem - dock inte våra innersta behov. Applåd.
2008-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Bengt Pleijel sade att man måste vila för att kunna ila.
2008-09-30

  Havsbris
ahahhahhaha

du är underbart
du...

de sade redan allt,
så klart är så!
Ibland undrar jag,
men det är annan
historia ;o)

smidigt skriven
vännen, tack för läs-
och tänkvärda ord!!

kram!
2008-09-30

  Kristina Wallbing
Suveränt träffande!! Vår stressade livsstil tvingar oss att bli något vi inte är. Egentligen är vi Marior, Martor och Magdalenor som borde ha stunder vid Mästarens fötter.
2008-09-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Men det som Du gör
för andra skulle Gud
gjort om han var här
upptagen med detta
kan ju ingen inte ens
han Dig klandra, så
fortsätt Du så, att
vandra, men unna Dig
själv, att då och då, vila
ut en stund i en egen vrå!
2008-09-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärd text, med flera härliga formuleringar:

"städar badrummet
medan hon borstar tänderna"

*ler brett*

för att inte tala om
"kryssar mellan barnvakter
och timvikariat
och alla sina roller"

:)
Stor applåd!
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius