Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielsens sång


Sjung mig en visa till tröst
den vackraste visan som är
till värma i väntan på höst
till värma i sorgen jag bär

sjung mig en visa min vän
en smekande lekande låt
som giver mig lugnet igen
som stillar min vekliga gråt

sjung mig befrielsens sång
underbart ljuvlig och sann
såsom du gjorde en gång
såsom jag vet att du kan

sjung och jag lovar min vän
fastän min stämma är svag
jag giver dig visan igen
om du så önskar nån dag

























Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 528 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-10-01 09:40



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Helt underbar sång som jag vill spara och nynna i tunga stunder. Tack kära Bodil!!!
2008-10-07

  Yvonne
Underbar visa. Bokmärks.
2008-10-05

  friheten
Så vacker Bodil!!!
2008-10-05

    © Birgitta Wäppling VIP
En text att tonsätta. Melodiöst formar sig orden till en mjuk helhet.
Applåderar länge!

Bokmärker.
2008-10-02

  devilsangel
du med dina värmande, ljuvliga visor Bodil-san...det har blivit ett beroende av följa det underbara du skriver, så tack!
2008-10-02

  Erik L
Melodiskt och vemodigt skrivet. Gillas mycket och en sån där dikt som jag önskar att jag hade kunnat skriva själv. BRA!
2008-10-02

  RogerIvan
Lyssna i skuggorna i skymningsvinden.
så hör du min sång.
2008-10-01

    ej medlem längre
Så Bodilsk skön och vacker!!!*L*
2008-10-01

  Lyckohäxan Enediel
Uuuuunderbart!
*ler och läser igen o igen*
2008-10-01

  Carola Zettergren
Mycket fint detta...instämmer till hundra med Lindeman!!!!
2008-10-01

  aol
strålande vacker trösterik poesi
som bara bodil kan
2008-10-01

    Maria Malm
Vi behöver alla dessa sånger..
2008-10-01

    wildrosen
Du är poeternas poet, du skriver så vackert att man blir stum...applåd, applåd
2008-10-01

  Mr Lindemann VIP
Här har vi då en klassisk Bodil dikt att gotta oss åt!
Vi börjar bli lite bordskämda med dina fina dikter och det är en ynnest att läsa dem!
2008-10-01

  Havsbris
Arr ge och ta när det
mest behövs, det krävs
så liten...

Styrkan och trösten
från de vi älskar och är
med oss oavsett, på
gott och ont!!

Kärlekens sång, bön
eller bara ord som berör
själens sårbarhet,

i en kör ska de som älskar
dig sjunga även utan ord
eller musik, bara du kan
lyssna inom dig!!

tack för läsning ;o)
kram!
2008-10-01

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag med :-)
2008-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg