Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriver ditt namn i sand


Visst brukar löven falla
om hösten
och blommorna spira
om våren

men den dagen föll
ännu outslagna löv
över din kista

som gungade
mellan åtta män

så ring himmelsklocka
ring

sjung änglakör
sjung

för ett hjärta
som slog
men nu vilar

mellan ekblom
dagg och pil

bland björkar
och äng

jag tänder ett ljus
i natten

och skriver ditt namn
i sand
























Fri vers av Michaela Dutius
Läst 496 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-10-02 14:03



Bookmark and Share


  Yvonne
En stilla och mjukt dikt om döden. Den här behöver jag nog läsa fler gånger om jag någon gång besöker en begravning igen. Den får bli mitt stöd inför en sådan stund. Bokmärks.
2008-10-05

    forskaren
... efter vandring allt närmare
höstens fyrverkeri

vila

i ljus...
2008-10-05

  devilsangel
Vet ingen merän du som kan skriva om sorg till något så vackert..och du rör vid mitt hjärta vännen med dina ord...
2008-10-03

  Kristina Wallbing
Du skriver fullt av sorg och skönhet! Applåder!
2008-10-03

  rebecca d
vackert och sorgligt
i fin förpackning
2008-10-02

  lyckeli
Även i sorgen finns det skönhet...
2008-10-02

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Du skriver in dig i mitt hjärta med denna dikt! Mycket vacker, tycker vännen Fredrik
2008-10-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett namn, som
skrivs in, fastar
inte bara i minnet
utan även i sinnet!
Blomintagande vers!
2008-10-02

  Lena K Nilsson VIP
Vemodigt och vackert skrivet...
2008-10-02

  Fånga dagen
Det här vart mycket vackert skrivet applåder

Mvh Anna-Karin
2008-10-02

  friheten
Underbar srkiven!
2008-10-02

    Ken Cassel
Lika vackert som vanligt Michaela

Kramar
2008-10-02

  Rolfsdotter
Vemodigt vackert, kram Backsippan
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius