Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har alla människor samma värde?


Människovärdets okränkbarhet

-
Du, jag håller inte med dig
att en nazistdemonstration är okey.
Nej, jag vill inte att lagen i vårt land ska tillåta det.
Du kanske tycker att yttrandefrihet är viktigt
du kanske tycker att människans fria vilja,
är viktigast av allt,
även om andra får lida,
även om åsikterna kränker människovärdet
så tycker du kanske
att allt är viktigt att förmedla
bara för att vi bor i ett fritt land.
Men, någonstans går ju gränsen
människorvärdet får inte kränkas,
står att läsa i läroplanen.
Men det kanske bara gäller där
i skolan,
ändå kränks människor dagligen
ute på gatan
i familjen
på arbetsplatser
i fängelser
överallt där människor finns
där kränks någon
om du vill att det ska upphöra då måste Du ta ställning.
Visa varje dag en medmänsklig handling
och stå upp mot all form av förtryck,
även om Svea Rikes lag tillåter det.




Övriga genrer av L.byström
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-02 21:13



Bookmark and Share


  Trätobroder
absolut diskutabelt. lätt att tycka att vissa inte ska få en syl i vädret och det kanske borde vara så också. frihet är ett överdrivet glorifierat ord. ett mynt med en förbisedd baksida
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström