Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den omöjliga kärleken är inte omöjlig



Den omöjliga kärleken
Är inte den oböjliga kärleken
Den anpassar sej kärleksfullt
Likt ett frö som bara börjat gro
Så kommer den att ligga
Likt en bomb som inte briserat
Eller en maskros under asfalten

Så spränger den sej igenom
Som livet själv
I en stilla stigande livsform
Eller en kraftig explosion
Som lyfter allt
Den sträcker sej mot den som ger den liv
Likt en solträngtande växt

Om så allt ikring är sterilt
Eller hårt och omöjligt
Så spränger den upp
Och ger sej själv livs utrymme
Om än allt ser omöjligt ut
Så ger den det
Till den som tål, att vänta
Till den som inte pinar ihjäl sej
För att allt ska gå så fort…




Fri vers av LassO
Läst 284 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-03 17:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Ulla till 100% här.
Applåd och bokmärke!
2008-10-03

  Ewa Åkerlind
Vad fint du skriver
2008-10-03

  Fånga dagen
Den här dikten var ju riktigt bra känns som en käftsmäll för min egen del eftersom jag har den där längtan inom mig att finna kärleken helst igår :)

mvh Anna-Karin
2008-10-03

  -Ulla Tilemo- VIP
Åh, vilken strålande text om kärlek och tålamod. För visst är det så, att det måste till uthållighet för äkta kärlek! Applåd
2008-10-03

    ej medlem längre
Den här texten ger mig oerhört mycket just nu. Tack!
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO