Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man blir inte harmoniskare av att baka kanelbullar, tro mig.


En underbar människa?!



Någon
försökte inbilla mig
att jag var
en underbar människa
tillåt mig att gråta
av ilska

Jag är en dålig person
rakt igenom
allt det här snälla
söta
och duktiga
är bara ett tecken
på god uppfostran
ytliga artigheter

Sanningen är
att jag stöter bort
alla som försöker komma nära
eller visa omtanke
jag tror inte
att jag är bättre än alla andra
jag vet
det är ren fakta
och jag kan ta OS-guld
i bitterhet
vilken dag som helst

Jag är den sorten
som inte ens förtjänar
att drabbas av en dödlig sjukdom
det vore ändå bortkastat
för jag skulle inte dö
jag är en envis överlevare
som kommer att bli
en nittioåtta år gammal bitch
med en irriterad rynka i pannan
innan jag når nästa anhalt

Himmelen tror jag inte på
det är bara trams
men jag tror på helvetet
och det är rena barnleken
i jämförelse
med den mörka avgrunden
där jag kommer att ruttna
i evighet

Jag har inte några
högtravande ambitioner
att bli lycklig
det är tillräckligt ansträngande
att leva med alla besvikelser
ändå




Fri vers av Trolltoffsa
Läst 485 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-04 17:24



Bookmark and Share


  bögpoesi
-sjunger på -
Always look on the bright side of life
du avskyr säkert optimister
2008-10-18

  Blodros
haha...
du,den här var bra. den har fart och kraft och känslor
och du, du vet vad bitch betyder va?
"babe in total control", så kör på!
2008-10-05

    Herr Ångest
Du kanske inte är en underbar människa, men du skriver underbart bra!

Sista strofen, så bra.. att man ryser.. (önskar jag hade skrivit det själv) ;)
2008-10-04

  HQ
Jag tror att vi alla kan känna igen oss i de här raderna till och från. Det viktiga är nog bara att man inte stannar där för länge.
Snyggt skrivet!
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Trolltoffsa
Trolltoffsa