Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cirkus - Del II.


Den Bedragnas Manifest

”Försök att verka oberörd.”
Oberörd?
När jag är väldigt mycket rörd
Inifrån och ut!
Blev förförd
– och sen försmådd
Det var trist att det tog slut
Men jag klarar mig ändå.

Och så!
I fredags: ”Det är nåt jag måste tala om
Du förstår, det räckte inte med en – han hade två!
Hela tiden blev du förledd
och förrådd.”

Oberörd?
Jag är skakad, inte störd.
På kaninkokarhumör,
Jag önskar att jag bitit istället för att suga!

Ilska som en hjärntumör
Delar sig och täcker för
Varje tanke utom den – ”Vad bra du är på att ljuga.”

Ska du bedöma min karaktär
Min person
Mina bedrifter?
Du som inte kan – ens för en sekund –
Skilja tanken ifrån dina drifter!

Du vill att jag ska vara bränd
Förbrukad, rädd precis som du
Här är min hämnd:
Att blöda ymnigt om och om igen,
Att aldrig låta hjärtat mitt koagulera
Att älska mer – och fler –
Hångla runt och kopulera!

För jag står här ung och vacker
Tjugoett och full av tillförsikt
Mitt liv ska vara fullt av hjärtattacker
av skönhet, kärlek och det viktigaste sist:
allt jag gör, gör jag av lust och inte plikt!




Fri vers av bokstavskombination
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-07 16:49



Bookmark and Share


    papillon
Imponerar mer och mer för varje genomläsning!
Jag kan inte fylla i sådana där tabeller men du har ett jädrans bra grepp om ditt språk, det finns ett kallt raseri som gör ett starkt intryck, det här tycker jag helt enkelt är en bland flera vassa texter från din penna. Klappklapetiklapp!!
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

bokstavskombination