Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Icke värd



Jag grät min skam
mitt hjärtas skuld
för sorgerna jag givit dig
för alla svek för smäleken
det var min soningsgärd

men sluten stod du
kall och tyst
ditt ögas blå av frosten kysst
din vredes stål ur själens djup
som gjuten vid min härd

och ännu dröjer
minnet kvar
frusen vid min tankes ban
ditt avsked dina sista ord
"du är mig icke värd"

























Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 480 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-10-08 10:01



Bookmark and Share


    användarvänlig
Den fängslar och berör!
2008-11-13

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!
2008-10-14

  desperado
Mellanstrofen var fantastisk! Stålblank skildring av den oförsonliga. Jag ryser!
2008-10-10

  friheten
Fint skriven min vän!
2008-10-09

  rebecca d
usch, vilken förkastelse...och dess följder. man fryser...hur kan vi göra så mot varandra...?
2008-10-09

  Nems
perfekt rytm!
:)
skön att läsa och bra budskap.
2008-10-09

  Gunnar Norrman
Visst kan det göra ont i hjärtat, när kärleken spricker, ja fy fan. Men kan vi förstå och förlåta, kan vi behålla det fina som var inom oss. Så vill jag leva!
2008-10-09

  papessa
iskyla som kramar hjärtat förmedlar du i dessa rader och om att inte kunna förlåta
2008-10-09

  aol
just vid svek finnes ångernman ser då vad tillit är
stark sann livspoesi som gick rakt till hjärtat bokmärke
2008-10-08

  Lyckohäxan Enediel
Fy bubblan va bra skrivet...det gör ont ända hit...väldigt väl förmedlad känsla.
2008-10-08

  Anders P VIP
aldrig är försoningen så långt borta som vid kärlekssvek. den rytmiska formen ger texten erforderlig tyngd.
2008-10-08

    ej medlem längre
Igenkännade i högsta grad! Trots ånger och vedjande ord om förlåtelse för misstag man gjort, möts man av kalla handen och skambeläggs. Den känslan förmedlar du rysande verkligt!
Sparas!
2008-10-08

  Eaglemountains VIP
Fin poesi med vemod och skuld om kärlek som inte längre finns
2008-10-08

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Sorgesam och vemod
som du skildrar så känslosamt
så ögonen tåras.
Du är fantastisk som vanligt :-)
2008-10-08

    Maria Malm
Det var hårda ord och inga visor..mellanstrofen fastnar hos mig..
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg