Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild:Leena Touminen


Eldsjäl





Eldhjärtan
är i ständig rörelse

en inre glöd
lyfter och bär

men drar även neråt

både kraft
och undergång

inget släcker glöden
men ljuset bränner

lika väl

som det lyser




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 477 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-10-08 10:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket hög visdom.
Bokmärke.
2008-10-09

  * Ammi *
vackra tankvärda rader!!
2008-10-09

  rebecca d
detta växelspel...men en som segrar...!!! gillas!
2008-10-09

  Mygg
Kanske beror det på min sinnesstämning men jag fastnar för det mörka, den inre glöden som inte bara lyfter utan även har kraft att förgöra!
Hoppas du inte tar illa upp....jag tycker mycket om din dikt!!!
2008-10-08

  Maria T
Ljuset bränner och luser
Mycket bra
2008-10-08

  Lyckohäxan Enediel
SÅ vackert skrivet...eldsjäl och eldhjärtan...
Aaah finner inget annat sätt att kommentera...vackert vackert!!
2008-10-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst, en eld, som
flammar kan ju
bränna dens flamma...
Men man kan kanske
då, lite varsamt kamma
och ingen alls ramma...
Men Dina ord fick oss så gott
av stor glädje så hjärtligt glamma!
****************************
2008-10-08

  Hildegun Relefors
Tack för ditt eldhjärta, som livet självt!
2008-10-08

  Anders Nordlander VIP
Att vara en eldsjäl kan också vara jobbigt, bra skrivet!!!
2008-10-08

  anits VIP
Vackert,en dikt som känns
i hjärtat
2008-10-08

  Night Soul Woman
Vackra poetiska ord:) *applåd*Tack för en fin läsning!
2008-10-08

  Aisha VIP
...."bränner lika väl som det lyser.."
fint....!
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius