Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar kring min ungdom



Vissa dagar var du som ett brokigt nystan
Hela du liksom intrasslad
fastbunden i dina egna tankar
som om du befann dig ljusår bortom liv
i en sorts verklighet där ingenting längre kunde tränga in.

Andra dagar
då du kunde öppna dig,
kunde se genom springorna,
skymta livet mellan murens stenblock,
och skära genom alla lager utav dimma,
då kunde du ge mig en glimt av ditt inre

Vi pratade ibland om din barndom
Om att du var tio år när din plastmorfar slutade utnyttja dig sexuellt.
Om din mormor som hela tiden visste, men blundade och lät det ske. I åratal...
Om din mamma som aldrig skulle få veta något. Hon som ändå aldrig skulle förstå.
Hon som var för skör för att klara sanningen.

Din pappa, han som förnekade din existens
han som bodde 2 mil från dig med sin nya familj,
honom nämnde du mest i förbifarten.
Kanske för att du inte tycke att han var värd mer,
kanske för att hans tomrum var den största sorg du bar

Du hade sett allting sa du
du hade sett tillräckligt
du var 17 år och väntade på att få dö
Du ville bara dö

De sa att BUP skulle hjälpa
men efter fyra besök i tystnad
lät du slipade knivblad
bli dina ledsagare istället
och du skar och skar
karvade i huden och teg medan åren gick

Du var 20 när du hade bestämt dig
Vi var på festival när du berättade,
det var där det skulle ske
och jag var den enda som visste
den enda som kunde förhindra

Aldrig har jag känt mig så ensam
som när jag irrade bland tusentals tält
förvirrad och ledsen, letandes efter dig
Jag ville stoppa dig
jag ville förklara hur mycket du betydde för mig
hur mycket jag älskade dig
hur mycket tid det fanns kvar som kunde läka dig

Ibland kan det kännas som att jag fortfarande irrar omkring där bland leran och skriken, i hopp om att kunna rädda dig.

Ibland känns det som om jag fortfarande är kvar där...



En del av mig är nog fortfarande kvar där.



Jag hoppas du har det bättre nu, var du än är.
Tänker på dig.

/Andreas




Prosa (Novell) av Askes
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-10 10:26



Bookmark and Share


  genni
Sorglig, men den enda sanningen för en del idag.
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Askes