Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fadren


Och vi vandrar våra stigar
trampar på i vått och torrt
går förvägna genom livet
i de skapnader vi fått
stretar fram i jämmerdalen
kämpar på mot alla kvalen
för där hägrar Fadrens rike
bortom himlens bleka rand

där finns dagar av förtvivlan
ja de finns emellanåt
då vi misströsta och falla
under frestarens försåt
tar hans vällustiga gåvor
tar hans syndefulla håvor
och går fröjdiga i dansen
över villfarelsens strand

och vi vaknar och vi ångrar
och vi bönar och vi ber
lyfter ögat upp mot rymden
där vår Fader kikar ner
ack hans vrede så obändig
men hans välvilja oändlig
utan tvekan han oss sluta
i barmhärtighetens hand








Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 436 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-10-10 11:14



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ja, nästan i alla fall...
Calle
2008-10-11

  © anakreon VIP
Denna kan sjungas till mel. "Omkring tiggar'n i Luossa".
Pröva!
Calle
2008-10-11

  Kristina Wallbing
Din rytmkänsla och klokskap går hand i hand och sjunger!
Tack Bodil!
2008-10-10

  aol
tack kraaam bodil den här behövde jag just nu såtrösteirkt vacker poesi
2008-10-10

    Maria Malm
Hos rimsmeden Bodil här på jorden
det aldrig sinar med de fina orden!
2008-10-10

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag förundras över alla dina ord.
Och så fångar du stämningar så fint.
Du är min favvo :-)
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg