Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tolvhundratalsporrpoesi

 

virgilio på beatrice har tänt

dante  sätter det på pränt

 

virgilios kärleks hunger

dante på sitt sätt nu sjunger

 

virgilio är helt betagen

beatrices läppar är behagen

 

på många sidor läsaren får nu veta

hur virgilio beskriver sin kärleks heta

 

hunger med  vånda och passion

han darrar och svettas utan pardon

 

virgilio vill med  beatrice sina läppar  förena

dante gör allt för att detta möte försena

 

i den himmelska tjusningens högsta fröjder

dåtidens mest hissnande och omskrivna höjder

 

 




Fri vers av papessa
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-11 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
...de kunde redan då...*S*
Snyggt skrivet!
2008-10-21

  Betlehemsstjärnan VIP
Wow...en tidlös hetta formad helt underbart av dig/B
2008-10-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det lär väl hänga
med så länge vi
människor lever
och sen kommer
våra efterföljare
våra elever...
2008-10-15

  Lejonhjärtas poesi
Tjusigt och ja de kunde förr i tiden med, annars hade vi inte varit här idag:)
2008-10-11

  aol
ändå vad poesi är tidlös vacker
2008-10-11

  Lena Krantz VIP
Det var väl Dante som s a s skapade italienskan om jag minns rätt, genom att ta de vackraste orden från de olika dialekterna som kommit från den latinska tiden...

Fast jag har aldrig läst något från honom måste jag erkänna...

Men om porren på den tiden bara kom så långt som till läppar så kan man ju tycka att det var lite synd s a s....hi hi
2008-10-11
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan