Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min "syster" med fjärranlandets stämpel i sin själ


Du är du och jag är jag



När våra ögon möts
i den kulna
oktobermorgonen

möter jag samma drömmar
samma sorg
samma behov
och samma glädje

som bor i mig.

Nej, du är inte jag
och jag är inte du

din vagga stod i fjärran land
och din hud har en annan färg än min
en religion som jag inte delar

men
samma längtan förenar oss
suddar ut olika
och låter
våra hjärtan mötas

i längtan
till en framtid
där du är du
och jag är jag

och där vi får vara
det vi är

så att vi
tillsammans
kan bygga världen





Fri vers av Michaela Dutius
Läst 362 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-10-13 08:31



Bookmark and Share


  Nasrin
Mycket vacker dikt!
"Tillsammans kan byggas världen .UNDERBART!
2008-10-13

    Bodil Sandberg
Vilken fantastiskt fin dikt Michela...varm och vacker och..helt underbar..älskar den..och ger en extra röd ros för de sista raderna !!
2008-10-13

  Fredrik P. VIP
enkelt vackert språk
om en syskonkärlek
som stöttar och
kompletterar
fint!
2008-10-13

  Kristina Wallbing
Helt suveränt, Michaela, om ett systerskap som går på djupet av själar! Jag tänker denna dikt som en lovsång till oss alla med barndomar i olika kulturer, men själar som går ton i ton.
2008-10-13

  Elin Katten Lo VIP
Aaaaw, fan vad snyggt och gulligt och allvarligt och sött... Jag brukar nog vara ganska kaxig, men här smälte jag.

Snyggt M.
2008-10-13

  friheten
Så bra srkiven M.
2008-10-13

  JLindh
Så sann, så underbar
2008-10-13

  lyckeli
Styrka och längtan i dina underbara rader...
2008-10-13

  Sladjana Zubcevic
"i längtan
till en framtid
där du är du
och jag är jag

och där vi får vara
det vi är

så att vi
tillsammans
kan bygga världen"
Djup och stark...
Underbart skrivet.
2008-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vi kvinnor i
världen är ju
alla systrar
när vi blir ett
har vi det bästa
varandra gett!!!
2008-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vi kvinnor i
världen är ju
alla systrar
när vi blir ett
har vi det bästa
varandra gett!!!
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius