Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har ändrat det lite nu efter Ullas påpekande...tror du har rätt...


Oktoberafton




Djupblå skymning
tänder diamanterna
i skyn

medan
nattens första
silvriga dimma
stiger från skogens
djup

viskande

hemligheter

Tungsinta mörka
granar
breder ut sina
skuggor

över stigen
där vi går

och det suckar
djupt

i skogen









Fri vers av Michaela Dutius
Läst 355 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-13 20:13



Bookmark and Share


  Peppe11
Man går där, på sina stigar. Med sin hjärtevän om en slik finnes, eller med sig själv, eller med sin skapare. Alla lika goda vänner, men ingen som är värd mer beundran än han som gjort allt möjligt..
Och orden i dikten, de måste du plockat fram från nattens himmel, ty de lyser som stjärnor!!
Kram P
2008-10-16

  Jessica Ebbesson
En fantastiskt vacker beskrivning av en oktoberafton. Slutraderna fastnar speciellt mycket 'och det suckar djupt i skogen'
2008-10-15

  Johan Bergstjärna VIP
Tungsinne kan ju vara glatt! : )
En tyngre slags glädje i höstens vackra tid.
2008-10-13

  anits VIP
Vackert och mycket stämmningsfullt
2008-10-13

    © Birgitta Wäppling VIP
Här stämmer du höstens cittra och låter orden spela på dess strängar. Vackert.
2008-10-13

    ej medlem längre
Finstämd. Funderar bara på om texten skulle vinna på att ta bort "så tungt" det blir lite kaka på kaka när du redan talat om att grnarna är tungsinta. Vad tror du?
2008-10-13

    ej medlem längre
Wow,
"oktoberafton" - ja-a precis på
pricken! Jättesuverän,
bokmärker!
2008-10-13

  Kristina Wallbing
Du är helt makalöst bra på att skapa stämmningar i dina dikter!!
Denna är tung av skönhet, själ och känsla!!
2008-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja vi som skogen
pustar ut, hur skall
vi annars nya skott
skjuta ut...
2008-10-13

  Bibbi VIP
Underbart ljuvligt mitt i allt det också tungsinta.
Applåd.
2008-10-13

  Lena K Nilsson VIP
Så vackra rader...
2008-10-13

    tramp
vacker , tänker på Winnerbäcks låt...lång väg hem.
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius