Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt av min älskade Far Sven Axberg (11/3-1965)


Aning

Jag anar en vårdag bland bergen vid sjön
en vårdag med blånande isar
Då solen ger dödsstöt åt sista snön,
sin försmältande kraft bevisar

Jag anar en sommar med humlor och bin
och sol över gröna hagar,
med blommor fyllda av nektarvin
i glittrande ljusa dagar

Jag anar en vårdag i Andens värld
då hårdfrusna hjärtan tinar
Och alla dricka - fåkunnig och lärd -
ur Källan som aldrig sinar

Jag anar en sommar, strålande klar
över blomstrande fält och gärden
då de som förr dröjde i synden kvar
har funnit bättre värden.




Fri vers av palle
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-14 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

palle
palle