Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en liberal

Ibland klär sig liberalerna
i konstig skrud:
Jag var en av socialisterna
som skulle få yrkesförbud.

Det stavas inkonsekvens
och icke-tolerans:
Bortser man från detta
är liberalism en vacker dans.

Vill du dansa med mig i valsen
där alla får dansa som de vill om de dansar rätt,
dansar rätt och slätt.
Det är vett, och medelklassetikett,
som gäller.

Socialisten står vid baren,
ser på och gnäller.

Din värdegrund, herr Liberal,
visade sig vara ganska bräcklig och skör.
Det spelar alltså roll vad man säger och gör?
Och du bestämmer - gärna- lag och protokoll.
Hos mig kammar detta, just noll.




Fri vers av Janjohan
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-17 17:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En tidsspegling upplever jag när jag läser din dikt
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan