Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mänskligheten - inklusive mig själv


Stress

När livet vill säga något
viskar det först,
höjer rösten lite grann,
ropar sedan,
och när jag inte stannar
och lyssnar
skriker det.
Hör jag ändå inte
tvingar mig kroppen
att stanna upp,
känna, lyssna, vara

Springa ifrån
mig själv
när det gör ont
i själen
Så många gånger
jag gjort det
Så många av oss
gör likadant

Stressar
för att undvika
smärtan
och så missar vi
livets röst
som säger lugnt:

Andas, bara var!
Ett andetag i sänder
tills du är hemma
hos dig själv
igen
tills du vilar
i kärleken




Fri vers av KarinAmanda
Läst 394 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-19 17:10



Bookmark and Share


  RogerIvan
Jättebra! Här sätter du verkligen ord på den egentliga verkligheten som vi så ofta blundar för och flyr ifrån...
2008-10-19

  Amandaaa
Jätte bra :)
2008-10-19

  Eva Langrath VIP
Klockren sanning.

Eva
2008-10-19

    ej medlem längre
Åh, så fint och så sant!!
2008-10-19

  Michaela Dutius
En underbar vis dikt...tänk om vi lärde oss höra livets viskning....
2008-10-19

    Cajsa
Mycket bra skrivet, känner igen mig mycket i det som du skriver. Brukar oftast missa rösten som säger att jag ska ta det lugnt. Bokmärker denna!
2008-10-19

  Ilona _L
Jättefint Karin!
Så många ggr jag inte lyssnat!
Har blivit bättre på det med åren, tack o lov!
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

KarinAmanda
KarinAmanda