Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorgearbete tar sin tid.


Fem år



Fem år av oändligheten nu har gått,
fem färglösa år av ett tyngande grått,
fem långa år av svårigheter blott.

Fem år har gått av en evighet utan dig,
tunga år som präglats av sorg över dig,
svåra år för alla oss som älskade dig.

Fem år är som en evighet, utan dig,
tunga år präglade av minnen av dig,
svåra år för oss som ännu älskar dig.

Fem evighetslånga år har jag fått,
fem sorgtunga år innan jag förstått,
fem svåra år innan sinnesro jag nått.

Fem år innan framtiden hann ifatt,
tunga år innan jag kunde känna att,
svåra år också de innehåller nåt glatt.

© Boa Berg
2005-07-06
03:55




Fri vers av Boa Berg
Läst 389 gånger
Publicerad 2005-08-07 03:18



Bookmark and Share


  Markattan
Väldigt välskrivet om sorgen den tunga, men mitt i all smärta visar du också på att det faktiskt finns ett hopp om något annat.
2005-09-30

  Teresia Ridell
Fin skildring om tung börda. Skönt at d också beskriver att det går att komma igenom. Ger hopp !
2005-08-19

    Camapani
..ja verkligen...det tar sin tid och det viktigaste av allt att låta det ta sin tid..mycket fint beskrivet och innehållsrik dikt om den oändliga sorgen men också kraften som stiger upp ur den. Tack
2005-08-19

  JMR
Bra skrivet om fem år, svårt att hålla sig inom femårsramen,,,,så bra!
2005-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg