Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där natten tar över





Jag målar en himmel

men tänker på hav

och dras sakta ner

under ytan



Jag skriver om glädje

men läser om sorg

och ser ingen mening

med det



Jag önskar mig ljus

men slukas av mörker

där svart är en

hoppfull nyans



Jag målar och målar

och målar igen

Jag skriver om allt

och om inget



Min syn tappar fokus

min pensel blir torr

och natten tar över

till slut





Fri vers av Mygg
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-23 23:05



Bookmark and Share


  arie
att allt balanserar över eller under ...
en för mig synlig linje

som framträder väldigt synlig i det första stycket och som sedan följer med i de övriga styckena

kanske inte så framträdande som en linje
men att allt balanseras i olikheterna i de värden som vi pendlar emellan mentalt och känslomässigt

att "veta" att vara människa
att "veta"att leva

får tydlighet då man också vågar
känna av totaliteten av det också är liv


livet måste se ut så här
hade det bara varit på ett sätt
så hade det ju blivit som en långt
utsträkt gäspning


variationerna i allt detta
är ju också det som ger
rytmen i livet

något föds, något dör, dag blir natt

"där svart är en
hoppfull nyans"


och natt kommer alltid
att övergå
till dag
2008-10-27

  berxper
Den här dikten var riktigt jäkla bra!!!
Men oj så mörk!
Om att vilja och försöka men inte nå fram!
Din känsla är enorm!

"där svart är en

hoppfull nyans"

Dessa rader säger en hel del...

Stor applåd!!!!!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Mygg
Mygg