Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hänförd bortförd genomförd


vad hände?
När slöts jag kring Toris toner;när stannade fåglarna i luften
just där i just det ögonblicket
när började du skjuta heroin?
Och när blev jag eld
att kasta sig ut i efter natten under en röd soluppgång


ibisarna når nästan vattenytan
jag vill se ursprunget
uttråkad bakom glasrutan kopierad till nollställspunkter
förutsägbara grå värld där vi sitter ut våra nya allergier
tystar artillerier
smyckar gallerier

han snackar om kullerstensgatorna ett annat hundratal och jag svänger för långt till vänster, Annas fortkörning

för varje ord jag sparar
på varje undangömt kaffefilter
för varje droppe whiskey som faller för min strupe
faller en droppe i en trappuppgång långt från folkets bevittnelse

hon kallar mig fjäril
men jag är ett jävla svin
jag har sprungit ifrån blåljus och hög-rusat på ängar i natten

jag har låtit ridån falla när det vinröda spillts
det är fortfarande nihilismens fel
bestrålas med UV rakt genom organen
mina rökta lungor

skör som splittrat glas i tamburen
men jag tänker fan inte buras in
this is the world and this is the time
låt dansgolvet bölja då och strunta i dem


förförd av en egen karusell

hänför mig snälla, mademoiselle




Fri vers av Anna Sandahl
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-24 00:40



Bookmark and Share


  Paulus Johannes Allaverdi
sjukt bra! riktigt bra från första början.
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sandahl
Anna Sandahl