Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ser bäst i mörker

Som skör spets
gulnad av tiden
ser jag ditt ansikte
i lampans sken.

Allt annat i rummet
ligger i dunkel



"Man ser bäst i mörker
när tanken söker
en svunnen tid
och en kärlek som låtit sig sövas
av tiden och åren

Min längtan ska leda mig
bakåt
genom åren

då kärleken
andades i mina rum

leta stigarna vi gick

Oceanen har ett fastställt djup
men mina tårars källa
saknar botten

och ändå
står han där så plötsligt
i mitt dunkel och lyser
i förklarad glans

våra möten bortom liv och död
har bara kärleken som orsak

sorgens saknad kan inget trösta
förutom sorgen själv
och den man sörjer

så låt lampan vara
och lämna oss ifred

stör inte kärleken....."


















Fri vers av Michaela Dutius
Läst 323 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-10-24 17:34



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
En dikt som värmer & lyser starkt!
2008-10-26

  Softcore
W.O.N.D.E.R.F.UL.!
2008-10-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
När blicken
och tanken
vänder tillbaka
då får allt sig
undan maka
då vill man bara
i ron hålla sin egen:
******vaka******
*****************
2008-10-25

    forskaren
Du, ljus

skriver strålande!!!
2008-10-25

  anits VIP
Mycket vackert och ödmjukt
som bara du kan skriva
2008-10-24

  Laijza
finns bara en som kan skriva såna här viskande dikter! gillas..
2008-10-24

    Bodil Sandberg
Där tystnad och mörker bo ..där är den fullkomliga ro..att bejaka det drömda och gömda

din dikt är helt underbart fin min vän!!!
2008-10-24

    Nattviol
minnen
hågkomst..

lampans sken
som får bilden av kärlek
som var en gång
materialiserad..

nej, stör inte kärleken...!

den här var såå fin!!
2008-10-24

  © anakreon VIP
Skönhet i ord.
Tack.
2008-10-24

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert beskrivande, om när mörkerseendet är som bäst.

"då kärleken
andades i mina rum

leta stigarna vi gick"
2008-10-24

    Maria Malm
Vacker..nej ..jag ska inte störa..
2008-10-24

  friheten
Välkommen tillbaks!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius