Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek kan liknas vid döden

Kärlek kan liknas vid döden,
ty inget kan hindra dess gång.
Inga böner kan få dig att slippa,
och inget kan tysta dess sång.

Kärlek kan liknas vid döden
-den är varken ond eller god.
Den belönar de ruttnaste själar,
och förpestar det renaste blod.

Kärlek kan liknas vid döden;
när dess klo fått sitt grepp om din själ,
då kommer den aldrig att släppa,
ty den gör varje herre till träl.

Kärlek kan liknas vid döden,
i svåra stunder den spelar din vän.
Var människa den någon gång drabbar
och ingenting smärtar som den.

Kärlek kan liknas vid döden,
i all sin vansinnes prakt,
den skapar stor ångest och smärta.
Förakta aldrig dess makt!




Fri vers av Softcore
Läst 730 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-25 16:18



Bookmark and Share


  Lärling
Starkt och berörande...
2014-03-24

  Gunnar Hilén VIP
Nåt extra !
2014-03-24

    Jane S VIP
Kunde inte sagt det bättre själv. Ett bokmärke i min själ.
2010-04-07

    sleepwalking
Dina ord är som magi
och nästan för sanna.
För det så sant det du säger,
att den skapar mycket smärta.
Men tänk ändå hur tråkigt
det skulle vara, om vi levde
ett liv utan kärlek.
2008-12-07

  aol
mäktig vacker poesi som verkligen berör
2008-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Softcore
Softcore