Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sleep my darling


Han sover med ena kinden tätt mot bordet
den andra blottad upp mot mig.
Ögonen, slutna.
De smala springorna syns knappt
i det gråa.
Öronen står rakt ut som vanligt
men det ena är intryckt under tyngden
av hans vackra huvud.
I sömnen öppnar han munnen, stort,
och gäspar.
Alla de vassa tänderna syns.
Och det rosa tandköttet
lyser...
rosa.
Försigtigt och långsamt
öppnar han ena ögat,
väckt av sin egna gäspning.
Med samma varsamhet
öppnas även det andra ögat
och den ljusblå färgen glänser i iris
pupillen är smal.
Han reser sig och sträcker på sig
hans rygg kröker sig.
Ännu en jäspning.
Han tittar sömnigt på mig och säger god morgon:
Mjaaaao!
innan han snurrar runt några varv
och lägger sig för att somna om
på skrivbordet




Fri vers av Frågetecken?
Läst 295 gånger
Publicerad 2008-10-26 17:02



Bookmark and Share


    vemod
Bra! först tror man att det handlar om en människa så det blir en cool vändning!
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Frågetecken?
Frågetecken?

Mina favoriter
Buenas tardes, amigo?