Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maraton

 

dina egna hjärtslag ekar mot trumhinnan
du är ensam på banan nu
synfältet krymper
ta ut varje rörelse ekonomiskt
med ett livs samlade erfarenhet
lungorna värker
hjärtat bultar
solljuset flimrar rött och du kallsvettas
omvärlden har tystnat
det ger du fan i
du koncentrerar dig
på upploppet

ska du känna glädje när du går i mål?
triumf?
ska du falla medvetslös till marken?
ska du falla i snorande översiggiven gråt
utan att dölja ditt ansikte?
och sedan?

det är ovidkommande nu
allt handlar om nästa steg
och avstampet
i nästa
att orka
för tillfället lever du inte i nuet
du lever i steget




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-27 13:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fallit har jag redan gjort.
2008-10-27

  Rosmarin
"för tillfället lever du inte i nuet
du lever i steget"

bra!
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger