Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje klarhet har sitt diffus

Hur kan jag se
det ni andra inte tycks se
eller blundar ni
för att slippa förstå
Kanske skulle det komma som en häpnad
om jag tog er bakom fasaden
för att visa era egentliga jag
och rasta era begravda hundar

Jag ser att din sjal är gjord av akryl
att ditt läppstift kletat ut sig
fastnat på din tand
Och att din far egentligen önskade en son
fast aldrig vågat berätta
Du är hans dotter
lever på pengar
som jag önskar brann upp
Och jag skådar talanglöshet
bakom alla ovationer
bakom all berömmelse
all glans
För bakom varje lyckad
står ett geni
som blev utan
blåst på rykte
namn
och ära

Så nästa gång vi möts
är du inte ett huvud högre
Du är någon jag sett igenom
som en glasburk utan innehåll




Fri vers av Mandelma
Läst 229 gånger
Publicerad 2008-10-27 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mandelma