Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pastoriserad


En fyrkkantig pastor
I rund predikstol
Tappar liksom formen
I sin dräkt, som en kjol

Passar inte alls ihop
Och nere hörs det bu rop
Från varje moraltant
Som om han nåt sa som var sant

Fyrkantiga bitar passar ej
I runda hål
Och om man talar om Gud i sej
Så glömmer man gärna, sitt eget bål

Och publikens mistvrål




Fri vers av LassO
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-30 00:07



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Titeln är ju hur fyndig som helst. Pastoriserad.
Där jag bor var det inte länge sedan det hördes domedagspredikningar ur Schartaus minne.
Tala om fyrkantigheter. Och skrämma slag på små slitande människor.
Jag gillar ditt ställningstagande.
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO