Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här om dagen

Mellan butikshyllorna på ica stötte jag på en dam;

-Fy fasen,vad allt är dyrt..jag måste köpa strumbyxor,sådana brukar jag sällan använda,men på lördag är jag bortbjuden och ska ha klänning..hjälp vad är det för färg man ska ha!?Vad ska jag välja?

Vad skönt med en okonstlad människa tänkte jag..så vi pratade om en hel del och skrattade högt så att  ett par butiksbiträden tittade småleende och fundersamt.

I entren till ica satt en man från ett varmare land,storvuxen och bullrande bred gjorde han plats på bänken så att jag kunde få sätta mig en stund och låta mina skavsår få andas ut.Snart kom strumpbyxdamen som ville vila sina trötta ben,mannen lyckades med konstycket att på kraftigt bruten svenska få fram;att finns det hjärterum så finns det stjärterum,minsann!Där satt vi och pratade om livet en trivsam stund alla tre.

På vägen hem kände jag mig besynnerligt upplyft..kände mig nästan som jag upplevt ett mirakel, det gör man inte varje dag.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-30 16:57



Bookmark and Share


  katt.inc
Tack för att jag får ta del av denna feelgood-novell, ibland är det de små sakerna som gör dagen värd sitt namn och så förmågan att kunna se och ta vara på dem också förstås, det är inte alla som har den begåvningen.
2008-11-03

  Lia-Lej
Det är ju just i mötet med andra vi blir som mest levande, vi är ju menade till gemenskap! Härlig varm puls i det du skriver!!
2008-10-31

    Maria Malm
Dessa guldkantade möten mellan människor..ljuvligt..man lever länge på dem..
2008-10-31

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbart möte med människan..som du så fint fått fram här med dina ord. Jag blir upplyft av att läsa/B
2008-10-30

    Bodil Sandberg
Härlig berättelse..i de små enkla stunder finns den gyllene fröjd..den som ger kraft och inre harmoni!!

varmaste applåder!!
2008-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag blir alltid upplivad av strumpbyxor.
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren