Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sluta klaga och var tacksam.....

Du friska människa, sluta beklaga Dig över saker så små,
tänk på de som är drabbade av sjukdom och inte alls kan gå
tänk på den som är klen, som inte har något val
och befinner sig i en situation med hemska kval

Det finns så mycket som vi människor klagar över
vi friska individer som inte behöver
vakna varje morgon och känna oss sjuka
så sluta beklaga Er, utan orsak, och var istället ödmjuka

och sluta knorra för det minsta lilla
tänk på de sjuka, och alla som mår så illa
tänk på alla som har ont i sin själ
och pinas av ångest, och inte alls mår så väl

var tacksam att Du får vara frisk varje dag
var glad och belåten, och gör som jag
var nöjd när Du slipper vakna med smärta
sluta jämra Dig och visa uppskattning, ur djupet av Ditt hjärta




© Ted Örnberg 2008 (text)




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-31 10:43



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbart vacker dikt,
och en vacker bild till den,
så ljuvligt att läsa, bilden
ger lycka och harmoni
2008-11-05

  Angeldust
Håller med såklart *kramar* Tinny
2008-11-01

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-10-31

    ej medlem längre
Ja, tacksamhet är nog en sorgligt underskattad känsla som nog oftast uppkommer p.g.a. brist på erfarenhet. Texten fick mig att tänka på ett litet ordspråk som jag hört nån gång. "Den friske har många önskningar. Den sjuke bara en..."
2008-10-31

  Maria T
Tack för den vackra dikten
fylld av tacksamhet
Och den vackra bilden
Fjärilen fyfter sina vingar
i tacksamhet
2008-10-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så sant så sant!
Rätt skrivet! Se
positivt på till-
varon här, det
både en själv
och andra bär!
2008-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP