Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglafoster

Långsamt låter jag min kropp sjunka ner,

mot badkarsbottnen

Känner vattnet

som varmt omfamnar mig,

känner dess mjuka händer sluta sig runt mig.

 

Svepa.

 

Hela jag är under ytan nu

bara ögonen och näsan tittar upp.

 

Blå fuktiga

levande

 

Jag blundar och lyssnar,

Bruset från kranen likt en fårhjord som dundrar nerför backen,

i desperation

 

Dunket från en gammal utombordare

som sakta tuffar förbi utanför den vitkalkerade piren

när jag slår armbågen i kanten.

 

Jag trivs

både i trygga värmen

och i tron om att jag för en stund lämnat mitt jordiska liv åt ödet

 för att pröva vingarna som något annat

åskådaren

 

Lämna den trängda kylan

 

ångesten

 

 

Jag är inget annat än människa

 

ett

änglafoster

 amatör.

 




Fri vers av ooskar
Läst 599 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-06 18:25



Bookmark and Share


    En Liten Poet
Underbart!
Att finna glädje i små vardagliga saker är något som alla borde, jag gör det så ofta som jag kan, tack för att du väckte mitt trötta huvud så att jag fick njuta av den här!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

ooskar