Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svart natt




källor flödar över av sanning
träden penetrerar benmärgen, djupt in
lägger aska i blodet, samlar sina grenar
och ler åt det oundvikliga

djävulen spelar på en flöjt, dansar
i en kjol av järn, en sakral dans
tvenne dvärgar flätar samman sina lemmar
blir en fullständig man

från himlen faller alla de själar
vars andetag sammanfattar evigheten
vars lögner driver med daggen över havet
och underjorden tar dem till sig

jag sätter mig på en sten, tar
ner stjärnorna från himlen, katten
blinkar med sitt enda öga
vi betraktar varandra





Fri vers av Turid
Läst 341 gånger
Publicerad 2004-05-22 10:17



Bookmark and Share


  arie
dina dikter har suggestiva färgklanger och ditt bildspråk underfyndigt nyskapande. Det är som om raden i dikten /källor flödar över av sanning/ att dina metaforer prövar och vänder på våra invanda föreställlningar...låter oss se på nytt/ tack
2004-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid