Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hänga gubbe (fars dag)

 

I alla tider

från då till nu

har du runnit mellan

mina

spretande fingrar

 

barnets små längtande

sedan större värkande

 

jag har följt dig i

stegen

 

alltid vilse

 

aldrig att du

visade

vägen

eller märkte att jag

kommit bort

 

(jag behövde dig då) 

 

så jag plockade

det jag kunde

 

smulor

 

att spara

att tappa bort 

 

och 

 

jag lyssnade efter ditt

hjärta

utan att känna

slagen

 

försökte följa dina

 

tankar

och lägga pussel

med dina ord

 

och

 

vi skrattade

när bristerna blommade

och katterna slogs

 

(jag behöver dig nu)

 

Men jag är trött

på att jaga

skuggor

 

längtan och viljan

har

kapitulerat

 

jag har ramat in

skuggbilden

av dig

 

i skydd från

kritiskt ljus

hänger du orörd

 

 

men älskad...

 

 

 

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 389 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-11-09 14:03



Bookmark and Share


    seriöst störd
grattis till mest lästa eller. vad det nu heter. Denna var riktigt bra!
2008-11-10

  Carola Zettergren
TACK för denna som sköt som en pil rakt in mitt hjärta...sparas så klart!Applåder i massor och grattis!
2008-11-10

  Mr Lindemann VIP
Ett du som rinner mellan fingrar
En vilsen man som inte hittat sig själv
Borttappad hjärt och tankar
som lämnats in på myrorna
I en skrattlös tillvaro
Finns bilden kvar av en
ofullständig man
2008-11-10

  Måna N. Berger
Gratulerar till placeringen!
2008-11-10

  Måna N. Berger
Även frånvarande fäder är behövda! Mycket fin dikt som tolkar vad säkert många kan känna denna dag.
2008-11-10

  devilsangel
Huuuh! sitter totalt stum här...är du inne i min hjärna nu?? för du skriver mina tankar, mina känslor och jag är fortfarande stum...kämpar fram dessa små ord som vill tacka dig...
2008-11-10

  Elaine.S VIP
Makalöst bra!! med all sin kärlek som lyser igenom...

Slutet är bara så bra...applåder!!

"jag har ramat in

skuggbilden

av dig



i skydd från

kritiskt ljus

hänger du orörd





men älskad..."
2008-11-09

  the apache kid VIP
Sometimes Shadows is all we've got...
a very tender and sensitive verse
kram till Dig...apache
2008-11-09

  prinscess VIP
varmt men skört
2008-11-09

    Maria Malm
Trots brister går det bra att älska en förälder..
2008-11-09

    eva m h
Fint skrivet med känslor!
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter