Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig åter få känna livskvalitét

Nu är måndagen här igen,
precis som för en vecka sen,
då börjar veckan om med samma svårigheter
värk i kroppen och ångest och allt vad det heter

Tänk om man fick börja en vecka utan allt som i kroppen tär
utan värk och ångest, bekymmer och besvär
bara få må gott och känna livslusten gro
och på framtiden känna en riktig tro

Känna glädje i dagen precis som det sig bör
och märka att man mår bra precis som många andra gör
att dagen innehåller både glädje och framtidshopp
och att man till kroppens smärta definitivt kunde säga stopp

och säga ”här kommer Du inte in och förstör”
kunna syssla med vad andra människor i vardagen gör
ha ett jobb som gjorde en så nöjd
vad lycklig man då skulle vara, vilken fröjd

För nu går man sjukskriven med värk i hela kroppen
och det känns inte heller bra i huvudknoppen
jag VILL verkligen ha något att göra, och känna livskvalité
Och vara som många andra, och känna som de

Att få vara helt frisk, om det har jag drömt
jag har bett och hoppas min Fader inte har mig glömt
för jag vill ju bli som andra, och ha något att göra
utan någon sjukdom i kroppen min som vill störa

Så Fader vår gör mig frisk i min kropp
gör så att jag kan känna livets hopp
och att jag blir så pass frisk att jag kan arbete få,
Och få känna tillfredsställelse, för jag tackar DIG då

För att ha ett arbete att gå till är viktigt för var och en
Då känner man att man gjort rätt för sig var dag och sen
när man kommer hem på aftonen då känner man sig nöjd,
Så Herre min skapare, hör min bön, så att även jag får ta del av en viktig sak och känna livets fröjd ……




© Ted Örnberg 2008




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-10 10:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ordspb.11:23 första delen
2008-11-17

  anits VIP
Mycket bra skrivit, alla vill vi ha en uppgift,
ett arbete, arbetskamrater, den sociala
biten som i livet, är så viktig, förstår precis
hur du känner, när man går hemma sjukskriven,
blir man så ensam, ingen som inte har varit i den
situationen, vet hur det känns, tänker på dig,
hoppas det ordnar sig för dig, så att du en dag
får det du vill och önskar, vakna utan värk, ett
arbete som du trivs med
2008-11-10

    ej medlem längre
Bra skrivet vännen!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP