Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knastrar på löven

Nu är det höst på riktigt.
Det känns i luften.
Det luktar höst.
Fukt och torra löv.
Svamp i skogarna.
Kul att plocka.
Gräva ned fingrarna
i jorden, nästan under svampen,
för att få med så mycket som möjligt.
För så säger mamma och pappa
att man ska göra.

Ha med sig termos med kaffe, och
bullar i en korg. En annan korg till
svampen. Gula kantareller.
Gula och röda lönnlöv.
Bruna torra boklöv som knastrar,
när man går på dem.
Borra in näsan i sin skotska halsduk,
känna fukten på den.
Dimma, nästan.
Små, små droppar, som landat där,
tänker stanna där.
Och så borrar du på dem med din näsa,
andas så att det blir alldels varmt.
Drar jackan tätade kring dig.
Knastrar på löven.
Plockar svampen.
Lever.




Fri vers av Foxglove
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-10 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foxglove