Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omogen vinterfrukt

Va? sa du, men jag bara fortsatte att stirra.
Fastfrusen. Som att det hade hunnit bli vinter
på en sekund,
och jag inte hunnit flytta mig från vattenpölen
innan den frös.
Vinden fick din kappa
att vända sig,
och mina ögon att tåras.
Du tog ett steg närmare,
stod så nära
att jag kunde känna din doft,
när du försiktigt placerade en hand i min nacke.
Du stod där i några sekunder,
det blev aldrig mer,
och när vinden vände,
vände
du
med
den.
Isen var kvar.




Fri vers av Foxglove
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-10 18:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta är en sådan dikt som man (jag) måste läsa flera gånger, för att... ja, för att kunna läsa mellan raderna på något sätt, och läsa det som går att läsa i radbytena exempelvis.
Gillar hur du använder dig av radbyten i dikten, ibland är det mer tydligt och ger mer kraft i dikten än vad ord kan göra. Som slutet av dikten. Gillas!!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Foxglove