Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

får jag lov att fråga magistern

magistern jag har en fråga till er
om dagarna alltid ska ta slut och
om sommaren alltid ska bli kall och
om solen alltid ska gå i moln precis

då man lagt sig skönt i sol-stolen
kan ni berätta för mig varför och
vart man skola hitta sin motivation
att vilja stiga upp om mornarna
att vilja gå till sängs om kvällarna
när allt bara tar slut


kan ni det



och magistern låt mig få veta
varför ska man känna något
om känslorna ska gå över och
varför ska man drömma något
om drömmarna aldrig blir på riktigt
vad är meningen med det egentligen


kan ni berätta


kan ni det


och magistern en sista fråga
varför ska man fotografera när
fotona alltid hamnar i en låda
som man ska plocka fram för att
man vill minnas det som varit
och det som aldrig kommer igen
vad är meningen med det och
varför ska man påbörja saker
när de alltid ska ta slut


kan ni berätta det för mig
magistern


kan ni det


















Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-11-10 19:09



Bookmark and Share


  papessa
helt underbart frågat... och stackars magistern...inte kunde väl han svara inte...
2008-11-11

  Mangal VIP
Sköna frågor... Och mycket obehagliga. Du kan du.
2008-11-11

  Julius Enströmér
Det är så bra, Elin. Verkligen jättebra och starkt. Tack.
2008-11-10

    Sandrew
HERRE GUD. Helt klockrent!
2008-11-10

  Maria Zena Viklund
bra magisterfrågor!
2008-11-10

  Blodros
...här är så många bra frågor i den här texten,
riktiga viktiga frågor!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP