Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTFÖRSÄKRINGSKASSAN V

Förvirringen är total
Han lider en massa kval

 Försäkringsläkarens svar
Arbetsförmåga finns kvar

 Sägs 25 % arbete klara
Hur dåligt mående förklara

 Hur länsrättens jurister beveka
Att honom tro, de får aldrig tveka

 Slirande hjärnan går i spinn
I kampen rätta orden finn’

 Irritationen stiger
Som rytande tiger

 Bemöta läkarens absurda utlåtande
Saklighet ersätta osakligt ’svamlande’

 Denne läkare honom aldrig sett
Hur han i vardagen sig betett

 Hur han försöker misslyckanden kompensera
Hans liv saktat ner, till att endast existera

 Varje samtal livsenergi suger
Efteråt endast sängen duger

 Tröttheten framtvingar huvudvärk
Att han osaligt vandrar, han inte märkt

 Talet, i rasande tempo, han ej höra
Svårt uppfatta och förstådd sig göra

 Omöjligt att nu lugna sig ner
Adrenalinet manar på mer

  Tankarna flyger och far
Idéer i mångfald han har

 Gamle kreatören kommit fram har
Vältalig övertygelse som i flydda dar

 Plötsligt han slutar
På vännen sig lutar

 ’Krutet’ abrupt tagit slut
Han fullständigt tagit sig ut

 Hungern honom sliter
Han ej mera giter

 Hålla modet sitt uppe på topp
Orkar varken hjärna eller kropp

 I morgon kommer ännu en ny dag
Efter natten han kanske är i slag

 Att låta sig glädjas i det lilla
Äntligen i det inre bli stilla

 Våga hoppas, tro
Att i land detta ro

 

 

 

               © Gunilla N    081114

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-11-15 00:12



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Endast hoppet och tron håller en uppe - så är det bara

Ingen myndighetsperson tar verkligheten på allvar!
2010-07-19

  friheten
Grattis vännen!
2008-11-21

  friheten
Så bra srkiven
2008-11-15

  genni VIP
Många kan nog känna igen sig i denna text. Skrämmande verklighet vi lever i.....
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP