Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den 29 februari, en dag, som återkommer vart 4:e år. Den dag, min systers barnbarn firade sin 12:e födelsedag. Den dag, en av mina äldsta och finaste väninnor lämnade jordelivet. En Icke-dag. Igår, 21 mars, begravdes min väninna, många tankar….


Icke-dagen

G l ä d j e d a g e n

då nytt liv inträder
i jordens fysiska sfär
Den lilla famnar livet
med sin första gråt
Nyblivna modern
torkar ansträngningens tårar
ger uttryck för
glädjens och lyckans flöde

S o r g e d a g e n
då livet lämnar
den tunga smärtsamma
fysiska tillvaron
De kvarvarande gråter
sorgens, saknadens tunga tårar

L y c k o d a g e n
den befriade själen
sträcker sig mot ljuset
genomsyrat av villkorslösa
förbehållslösa allomfattande
kärleken
Jublet, blissen
bara är
i varat
I eviga nuets flöde
samlas på nytt
alla de
som till synes
gått förlorade
men nu visar sig
i sitt ljus
i sin kärlek
i sin lycksalighet
burna i
burna av
A l l t e t  -   J a g Ä r

ICKE-DAGEN   ä r   NÅDENS DAG

https://open.spotify.com/track/6tkvkyjha4cq0ZRzOGz3Mv?si=0VDQcpuVSdSi24zchR2DfQ&context=spotify%3Asearch%3Adu%2Bm%25C3%25A5ste%2Bfinnas%2Bnewkid

Tack??Göran, Linen, Bea, Mymlan för er generositet, för er kärlek, för att ni finns?? Birgitta älskar er, omfamnar er med sin stora kärlek????????




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-26 15:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP