Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Konkurrens, revir, prestation, krav, okunskap, oförmåga, kamp överlevnad...... Insåg tidigt i mitt liv, - det är upp till mig att mogna - att navigera, "att hitta rätt"... - då ingen förälder fanns känslomässigt närvarande, utan fastnat i ...


Att finna kärleken i sig själv

Hjärtat bankade hårt
- se mig
- hör mig
- känn mig
- förstå mig
när insikten slog ner
hårt, som blixten
i det höga trädet,
som klövs
för att aldrig växa ihop

Jag måste växa förbi
Jag måste mogna förbi
Jag måste bli mer vuxen
än den föräldern,
som stannat i …….
vad då…….?

I min snart
74-åriga kropp
känner jag starkt
inser jag klart
i ögonblickens ljus

N u   ä r   j a g   d ä r

Jag älskar
på riktigt
den föräldern
som stannat,
som i sin själ
i alla år
har fört
sin kamp

… se mig …
… hör mig …
… känn mig …
… förstå mig …
… krama mig …
… älska mig
som jag är …

NU ÄR JAG FRAMME
NU SER JAG
NU INSER JAG

Ja, Mamma
Jag älskar dig
som du är!                          Gunilla   20240331




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 12 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-31 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP